فروش دارو در داروخانه های اینترنتی ممنوع!-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

فروش دارو در داروخانه های اینترنتی ممنوع!

با پیشرفت فناوری و توسعه اینترنت و تجارت الکترونیک، کسب‌وکارها به فضای اینترنتی راه یافتند. داروخانه‌ها هم از این قاعده مستثنی نبودند و نسخه اینترنتی آن برای راحتی افراد ایجاد شد. داروخانه آنلاین مانند یک فروشگاه اینترنتی کار می‌کند و محصولات خود را در یک سایت با اطلاعاتی مثل قیمت، موجودی، موارد مصرف و هر اطلاعاتی که مشتریان لازم باشد بدانند، قرار می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 10
کد خبر: ۲۱۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مطمئناً کسی دوست ندارد صف طولانی داروخانه را بعد از خستگی یک روز کاری تحمل کند ولی با این حساب، باز دلتان می‌خواهد، محصول مورد نیاز خود را از یک داروخانه معتبر تهیه کنید تا از اصل بودن آن اطمینان داشته باشید. اینجاست که اهمیت داروخانه‌های آنلاین مشخص می‌شود.

 

دکتر ندا رونده نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌و گو با ایسنا در رابطه گسترش فروش لوازم آرایشی و بهداشتی در فروشگاه‌های اینترنتی، با بیان اینکه این فروشگاه‌ها مجوز خود را از مرکز توسعه تجارت الکترونیک دریافت می‌کنند، عنوان کرد: نظارت بر عملکرد و اعتبار محصولات این فروشگاه ها نیز بر عهده همین مرکز توسعه تجارت الکترونیک است.

 

وی با بیان اینکه وظیفه بازرسان معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی بازرسی از سطوح عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی است،‌ عنوان کرد: با این حال در صورتیکه تخلفی از سوی فروشگاه‌های اینترنتی از قبیل فروش کالای تقلبی، تاریخ گذشته و یا غیرمجاز از سوی شهروندان به کارشناسان ما گزارش شود، با همکاری پلیس فتا و سایر مراجع قضایی شکایت را پیگیری می کنیم.

 

وی با اشاره به سایر اقدامات معاونت بهداشت برای ارتقای سلامت عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی، افزود: جهت آشنایی بیشتر کارکنان فروشگاه‌های اینترنتی با قوانین فروش، دوره‌های مختلف آموزشی برگزار کرده‌ و در این دوره‌ها کارشناسان، فروشندگان و به ویژه انباردارها را با اصالت کالا آشنا می کنیم، همچنین طی این دوره‌ها بر توجه و دقت به اصالت و تاریخ مصرف کالای موجود در فروشگاه‌ها تاکید می‌شود.

 

ضرورت توجه به نماد اعتماد الکترونیک فروشگاه‌های اینترنتی

دکتر رونده همچنین خطاب به شهروندان توصیه کرد: هنگام خرید کالای آرایشی و بهداشتی یا هر کالای دیگر از فروشگاه اینترنتی به وجود نماد اعتماد الکترونیک در سایت توجه داشته باشند و اگر کالایی که به دستشان رسید مشکلی از قبیل تقلبی بودن، تاریخ گذشته بودن یا هرگونه اشکال در شکل ظاهری داشت با کارشناسان واحد آرایشی و بهداشتی معاونت‌های غذا ودارو دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش خود در میان بگذارند. 

 

ممنوعیت فروش دارو در داروخانه‌های آنلاین

همچنین دکتر سهیلا عبدلی،‌ سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اصطلاح «داروخانه اینترنتی» که به تازگی  رواج یافته، ‌اظهار کرد: عبارت دقیق مجوزهایی که ما تحت عنوان داروخانه اینترنی صادر می کنیم "فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیردارویی" است و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچ گونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد.

 

وی با اشاره به محصولات مجاز برای فروش در داروخانه‌های اینترنتی، ادامه داد: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه ای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآورده‌های طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند.

 

نحوه تاسیس داروخانه اینترنتی

دکتر عبدلی در رابطه با مراحل تاسیس داروخانه اینترنتی، عنوان کرد: موسس با در دست داشتن پروانه تاسیس و پروانه مسئول فنی داروخانه به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه می‌کند و اگر امتیاز ارزشیابی داروخانه بالای750 باشد با رعایت شرایط، مجاز به راه‌اندازی وب سایت با تائید معاونت می‌باشد. همچنین موسس موظف به مراجعه به مرکز توسعه تجارت الکترونیک و دریافت نماد اعتماد الکترونیک می شود و سایر تعهدها از قبیل تعهد نامه موسس، تعهد نامه مسئول فنی و گواهی امضا نیز در معاونت اخذ می‌شود.  

 

نحوه برخورد با تخلفات داروخانه های آنلاین

سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: درج تبلیغات گمراه کننده محصولات و تخلف در ارسال از قبیل ایجاد واسطه از تخلفات مهم داروخانه اینترنتی است که به طور مداوم توسط کارشناسان رصد شده و در صوت مشاهده سریعا با متخلف برخورد قانونی صورت می گیرد.  

 

وی در انتها خاطر نشان کرد: اکنون حدود 25 داروخانه اینترنتی تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به فعالیت هستند با اینکه فعالیتشان به صورت مداوم رصد می شود اما اگر شهروندان تخلفی مشاهده کردند با شماره 88874508 تماس بگیرند.  

ارسال نظر